Foto

In een periode van 4 maanden (waarvan netto ca. 4 dagen) gaan wij met je door de fase van bewustwording naar gedragsverandering. Dat betekent verankering van een duurzamere leefstijl. Voor altijd bewuster. Heb jij dat ook voor jezelf resp. je medewerker over?


Hoe ziet de dag eruit? De screening is iets heel anders dan het maken van een scan. Een scan is statisch, een momentopname. De uitkomst van een scan vertelt niets over de risico’s van iemands leefwijze en brengt niemand op een hoger leefstijl-niveau. 
De Mind&Health screening is interactief en duurt één dag. We vragen nadrukkelijk input van onze klanten. We gebruiken vragenlijsten en willen ook het eetgedrag graag geregistreerd zien. De dag bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Deze zijn voor iedere klant hetzelfde.


De screening bestaat uit de volgende onderdelen (in willekeurige volgorde):


De klant verschijnt 's morgens nuchter voor een betrouwbaar bloedonderzoek. Na deze controle volgt een goed ontbijt alvorens de rest van het programma begint.
Een psycholoog gaat in een uitvoerig gesprek in op het emotionele functioneren. Aan bod komen o.a. de manieren waarop de klant de uitdagingen in zijn/haar leven tegemoet treedt. Vooraf aan dit gesprek wordt er ook een aantal psychologische vragenlijsten ingevuld. De gespreksindrukken en de vragenlijst-scores worden vervolgens naast elkaar gelegd om een totaalbeeld te vormen.
Je krijgt inzicht hoe je met een kalme ademhaling invloed op spanning in je geest/brein en lichaam hebt. Daarnaast wordt met een inspanningstest de conditie gemeten en krijg je advies met welke intensiteit je het beste kunt sporten.
De vitaliteit van het brein en stress-herstelmechanismen van het lichaam worden in kaart gebracht. Hersenactiviteit, hartcoherentie, ademhaling, spierspanning, huidgeleiding en huidtemperatuur worden gemeten. Er ontstaat inzicht in o.a. concentratievermogen, alertheid, basisontspanning en informatieverwerking.
Een voedingsdeskundige is iemand die de (unieke) lichaamssamenstelling doormeet. Ook bespreekt hij individuele eetgewoonten en brengt deze in kaart.
De fysiotherapeut voert een algeheel orthopedisch gewrichtsonderzoek uit. Daarbij wordt gekeken naar (oude) blessures en worden eventuele beperkingen en mogelijke (alternatieve) beweegvormen in kaart gebracht.

Onze screening levert een schat aan informatie op. Hierover wordt een uitvoerig en persoonlijk rapport opgemaakt. De uitkomsten worden door een ervaren arts toegelicht en doorgesproken. Het gesprek vindt op afspraak plaats, twee tot drie weken na de screening.

 

Daarna begint jouw verandertraject. Ook daar blijft Mind&Health je begeleiden. Gedurende 100 dagen* is jouw Mind&Health caddy je partner. Deze caddy motiveert, stimuleert en checkt eventueel, dat de te nemen stappen ook daadwerkelijk worden gezet. In die periode ga je ook aan de slag met je persoonlijke leefplan en maak jij de balans op rondom de energiegevers (energizers) in jouw leven. Mind&Health verandert je leven. *) De 100 dagen zijn minimaal nodig om een gedragsverandering duurzaam te bewerkstelligen.

 
Klik hier voor het schematische overzicht van ons individuele Mind&Health traject.

 

Onze professionalsBram Bakker
Psychiater

Wico Mulder
Arts

Suzanne Wilders
Psycholoog

Koen de Jong
Ademhalingsexpert

Edith de Jong

Mesoloog D.M. /

Orthomoleculair diëtist


Nico van der Breggen
Ademhalingsexpert

Marco Schouten
Fysiotherapeut

Marjolijn Bakker 
Neurofeedbackspecialist
 

Jan de Groot
Stoelmasseur

Bé van Lotringen
Ademhalingsexpert

Esther Koning
Caddy-supervisor

Judith van Altena-Zondervan
Fysiotherapeut

Marieke Proper
Caddy-supervisor  

Carolien van der Laan
Stoelmasseuse

Else Dahmen
Neurofeedbackspecialist

Tamara Steenkamer
Office Manager
 
 
Blijf op de hoogte!

Momenteel worden alle voorbereidingen getroffen om in december 2012 de deuren op onze centraal gelegen locatie aan het Naardermeer te openen. Wij houden je graag op de hoogte. Laat je e-mail achter en ontvang tijdig meer informatie.